Brandweerman Cor

De bedenker en ontwikkelaar van de SOS Homelight:
Cor Kraaijenhagen, beter bekend als brandweerman Cor.

Cor heeft in zijn 43 jarige loopbaan als brandweerman, chauffeur op de ambulance en duiker veel ervaring opgedaan in het redden van mensen en dieren.
 
Gevoed door jarenlange ervaringen en zijn nuchtere kijk op allerhande zaken rondom het thema veiligheid en brandpreventie, gebruikt Cor zijn kennis door middel van voorlichting voor bedrijven en op scholen om mensen bewust te maken van de gevaren in en rondom de woning.
 
Maar Cor wilde nog een stapje verder gaan: hij weet als geen ander hoe belangrijk het is dat een hulpverlener zo snel mogelijk ter plaatse moet zijn als er zich een calamiteit voordoet. Onnodig lang zoeken naar de plek des onheil  werkt voor de hulpverlener  frustrerend, maar ook het wachten op door de hulpbehoevende.
 
Bij calamiteiten telt ieder seconde, er kunnen immers mensenlevens op het spel staan!
 
Cor ontwikkelde daarom de SOS Homelight: een krachtig alarmeringslicht eenvoudig en snel in te zetten en dat vanaf grote afstand zichtbaar is.
 
Het gevonden worden bij een noodsituatie wordt voor de hulpverlener een stuk makkelijker als de SOS Homelight wordt gebruikt.
 
Cor hoopt hiermee voor hen en getroffenen een veilig en betrouwbaar signaal door te geven.
 
SOS homelight. Gezien en gevonden worden als iedere seconde telt!


© Lex van Lieshout